Ideal pentru espresso, filtru si chemex dar si pentru unele bauturi pe baza de lapte.
Profilul cafelei: Aciditate usoara, corp plin si echilibrat, note florale si fructe de padure.
Note: Vanilie, fructe de padure, lime, ciocolata cu lapte.
O varietate de cafele de specialitate sunt produse în Republica Dominicană. Aceste cafele, care sunt adesea vândute sub denumirea de cafea Santo Domingo, sunt cunoscute mai ales pentru corpul lor complet, aciditatea moderată până la ușoară si arome bogate.
Considerată o cafea caraibiană, împreună cu cafeaua jamaicană și cafeaua puertoricană, cafeaua din Republica Dominicană este de fapt cea mai puțin distinsă dintre cele trei, deși o cafea dominicană, cu o procesare adecvată, este bine echilibrată si prezinta aromele clasice caraibiene.
Guvernul Republicii Dominicane a stabilit șapte zone distincte de creștere în țară, inclusiv: Cibao, Barahona, Noroeste, Neyba, Sierra Sur, Sierra Occidental și Sierra Central.
O varietate de microclimate se găsesc în aceste regiuni de creștere a cafelei, rezultând o serie de tipuri de boabe de cafea cu o varietate de profile aromatice și gustative.
Cafeaua din regiunea Barahona, cea pe care o folosim la Sezon Coffee este considerată pe scară largă a fi cea mai bună cafea gourmet din Republica Dominicană, se remarcă prin aroma sa bogată, cu aciditate ridicată. Cafeaua Barahona este considerată similară cu cele mai bune cafele din Jamaica.
Se estimează că 90% din cafeaua din Republica Dominicană face parte varitatea Typica, celelalte 10% din cafele din Republica Dominicană fac parte din varietățile : Bourbon, Catuai, Caturra și Mundo Novo ( care este un hibrid de Caturra).
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.