Ideala pentru filtru, cafetiera, chemex.
Profilul cafelei: Florala, ciocolata, lemn dulce
Note: Florala, Ciocolata, Lemn Dulce
Unele dintre cele mai bune cafele gourmet premium din lume sunt Mandheling, Ankola și Lintong cultivate în Sumatra. Aceste cafele se disting prin corpul lor plin, arome mai pământești decât Java Arabica, tonuri de plante distincte și cu o aciditate scăzută. Această aciditate scăzută le face deosebit de atractive pentru persoanele care au o sensibilitate la acizii organici altfel sănătoși din cafea. Cafelele din Sumatra sunt bine recenzate și renumite în întreaga lume pentru că oferă o aromă bogată și satisfăcătoare, deși acest lucru poate fi copleșitor pentru cei neinițiați. Cafeaua Sumatra Mandheling, cultivată în regiunea vest-centrală de lângă Padang, este cunoscută pentru corpul său neted și greu, uneori chiar descris ca siropos. Cele mai bune cafele din Sumatra au o aciditate relativ scăzută, dar suficientă pentru a oferi un plus de interes gusturilor complexe. Mandhelingul prezintă adesea tonuri dulci intense de ciocolată și, uneori, note de lemn dulce. Cafelele din orice regiune din Sumatra sunt cele mai bune atunci când sunt cultivate la cote înalte - peste 1.350 metri deasupra nivelului mării. Acest lucru încetinește procesul de creștere, permițând plantei mai mult timp pentru a furniza nutrienți și minerale boabelor de cafea, astfel încât acestea să aibă mai mult combustibil pentru a dezvolta o aromă mai completă și robustă.
Zona: Sumatra Mandheling Indonezia
Altitudine: 750m - 1500m
Arabica : 100%
Varietati: Catimor, Typica
Procesare: Spalata, uscata la soare
Nivel Prajire: Medium
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.