Specialty Coffee HONDURAS - ALTURA - Cafea Arabica Proaspat Prajita

69,00 Lei
Ideală pentru espresso si cafelele pe baza de lapte

Profilul Cafelei: O cafea aromată și parfumată, cu note de Piersica, Alune Prajite, Ciocolata si Miere, un corp mediu și rotund, aciditate bine echilibrată. 

Note: Piersica, Alune Prajite, Miere & Ciocolată
GRAMAJ:
Tip macinare: BOABE
In stoc

Durata de livrare: 1-3 zile

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: RD1 Ai nevoie de ajutor? 0730420283
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Ideală pentru,espresso si cafelele pe baza de lapte!

Profilul Cafelei: O cafea aromată și parfumată, cu note de Piersica, Alune Prajite, Ciocolata si Miere, un corp mediu și rotund, aciditate vibranta si bine echilibrată. 

Note: Piersica, Alune Prajite, Miere & Ciocolată

Mărginită de Marea Caraibelor pe coasta de nord și Oceanul Pacific în sud, Honduras este o țară din America Centrală cu o populație de aproximativ 9,1 milioane de locuitori. Deși originile exacte ale cafelei din Honduras nu sunt cunoscute, mulți oameni cred că boabele de cafea au fost introduse pentru prima dată în Honduras de către comercianții spanioli în ultima parte a anilor 1700. Informațiile disponibile de recensământ colectate la începutul anilor 1800 indică faptul că, cafeaua a fost cultivată la scară mică de către fermieri de-a lungul întregului secol. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor unor președinți hondurezi de a promova  cafeaua, comertul cu banane a devenit rapid una dintre culturile majore din Honduras, din cauza timpului mult mai scurt de la plantare și recoltare. Apoi, în a doua jumătate a anilor 1900, cultivarea cafelei de către micii fermieri a crescut. Guvernul hondurez a implementat un impozit pe exporturile de cafea și a folosit banii rezultați pentru a îmbunătăți drumurile către regiunile de cafea. În plus, guvernul a oferit stimulente fiscale cultivatorilor de cafea, ceea ce a dus la o creștere atât a calității, cât și a cantității de cafea produsă. Datorită climatului său temperat și tropical, Honduras produce cafele care sunt de obicei descrise ca fiind blânde, robuste și dulci. Crescute la altitudini cuprinse între 1100m și 1600m  deasupra nivelului mării, boabele de cafea din Honduras pot fi clasificate atât în ​​funcție de altitudine, cât și de regiunea în care au fost cultivate. În fiecare an, boabele sunt recoltate între lunile Noiembrie și Aprilie și se estimează că două milioane de hondurezi lucrează la recoltarea boabelor celor peste 90 de milioane de arbori de cafea  cultivati în toată țara.

Zona: Comsa Organico

Altitudine: 1200m - 1600m

Arabica : 100%

Varietati: Catuai, Caturra, Lempira

Procesare: Spalata

Nivel Prajire: Medium

Scor Sca: 85

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!