Profilul cafelei: Corp plin, arome picante, aciditate medie, ciocolata, florala & citrice.
Note: Arome picante, ciocolata, citrice, florala.
Regiunea de cafea Antigua este una dintre cele mai cunoscute în Guatemala, datorită atât calității, cât și cantității pe care o oferă regiunea. Amplasata în valea a 3 vulcani, la peste 1.500 de metri deasupra nivelului mării, are condițiile ideale de creștere a cafelei - soluri bogate, ploi și soare abundente și temperaturi relativ consistente. Clima oferă nu numai un mediu de creștere ideal pentru cafea, ci și o destinație de vacanță frumoasă, asemănătoare unui paradis. Cafelele din Guatemala Antigua sunt cultivate la altitudini de la 1400m la 1800m, unde temperaturile variază de la 19 la 22 Celsius. Precipitațiile din această regiune sunt de obicei între 800 mm și 1.200 mm în fiecare an, cu o umiditate care rămâne relativ constantă, în jur de 65%. Anotimpurile uscate și cele umede distincte asigură un climat consistent care duce la o uniformitate a maturizării între plantele de cafea, recoltarea cafelei verzi având loc de obicei din Ianuarie până la mijlocul lunii Martie. Considerată a fi cea mai bună cafea premium cultivată în Guatemala, Antigua este cunoscută pentru a prezenta calitățile tipice ale cafelei guatemaleze care includ un corp plin (mai greu decât cafeaua tipică din America Centrală) și o aromă picantă care este adesea foarte bogată, chiar catifelată.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.