Ideal pentru espresso ,chemex, filtru si cafetiera.
Profilul cafelei: Aciditate usoara, corp plin si echilibrat, arome florale si fructe de padure.
Note: Ciocolata neagra, iasomie, fructe de padure.
Cafeaua de origine Burundi Bujumbura, prezintă o aromă curată, delicată, cu un corp bogat și aciditate usoara. Recenziile despre cafeaua din Burundi indică faptul că notele de fructe de padure si cele florale se regasesc mai in toate originile si zonele din Burundi.
Aroma dulce și curată, împreună cu alte caracteristici ale cafelei din Burundi, au condus adesea la comparații cu cafele din tara vecina Rwanda, în special în regiunea nordică Kayanza, unde se învecinează la granița cu Rwanda.
Fără ieșire la mare la creasta bazinului hidrografic Nil-Congo, Burundi este o țară mică, foarte deluroasă și muntoasă între Africa de Est și Africa Centrală și situată între Rwanda, Tanzania și Republica Democrată Congo. Calitatea cafelei exportate din Burundi a fost mai mereu comparata cu cafeaua Rwuandeza.
De-a lungul frontierei de vest a Burundiu’lui se află lacul pitoresc Tanganyika, cel mai de jos punct al țării, la 772 de metri deasupra nivelului mării, iar înălțimile din Burundi se ridică până la 2.670 de metri pe vârful Muntelui Heha. Majoritatea cafelei exportate din Burundi se califică drept Strictly High Grown (SHG) / Strictly Hard Bean (SHB).
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.